Walczymy o lepsze mieszkalnictwo. Wspieramy pracę
 z materiałami z odzysku w budownictwie, architekturze i designie. Organizujemy lokalne działania społeczne, które sprawiają, że mieszka nam się lepiej. Reuse to przyszłość!

PS Niedługo otwieramy sklep <3

BUDO społecznie

Zostaliśmy poproszeni przez zarządcę jednego ze stołecznych biurowców klasy A o znalezienie odbiorców na wyposażenie z 1900 m2 powierzchni biurowej. Łącznie było to 596 elementów – oświetlenie, zabudowa i wyposażenie kuchenne, biurka, fotele, stoły i krzesła, kontenerki, telewizory, tablice, szafki… 100% biura, po prostu.

• W ciągu 5 dni znaleźliśmy łącznie 30 organizacji społecznych, kół gospodyń wiejskich oraz polskich i ukraińskich szkół, które odebrały przedmioty.
  • Razem uratowaliśmy 14,5 tony mebli, urządzeń, zabudowy i oświetlenia przed losem odpadu,
    a organizacjom zaoszczędziliśmy około 225 000 złotych.
  • Przestrzeń opróżniliśmy CAŁKOWICIE.

Ten model powielamy w nadchodzących projektach we współpracy z właścicielami firm i zarządcami nieruchomości – drobne obiekty trafiają do naszego sklepu by wesprzeć naszą działalność statutową, natomiast reszta wyposażenia trafia do tych, którzy go potrzebują po to, by wyposażyć sale lekcyjne, warsztaty zajęciowe, biura organizacji społecznych.